marți, 31 august 2010

Supa de rosii



E o mancare care se prepara destul de usor, nu necesita multe ingrediente, si e super gustoasa. Puteti sa o faceti mai subtire sau mai groasa, ca o supa crema... in functie de preferinte, punand mai multa sau mai putina apa... eu am preferat-o undeva la mijloc.

1,5 kg de rosii
1-2 ardei grasi
2 morcovi
2 dovlecei
2 cepe
3 catei de usturoi
1 cana orez
2-3 l de apa
sare
busuioc, oregano, patrunjel verde

-> Morcovii, ardeii, dovleceii, usturoiul si ceapa se spala, se curata, se taie in bucati si se pun la fiert cu cca 2 l - 3 l de apa cu sare;

-> Intre timp se fierbe separat orezul

-> Dupa ce legumele au fiert pe jumatate (30 minute), se scot si se dau prin blender (daca nu aveti blender, se paseaza bine)

-> In apa in care au fiert legumele se pun rosiile sa fiarba si ele. Dupa ce au fiert se scot si se dau prin blender (daca nu aveti blender, imediat dupa ce s-au oparit putin rosiile, le scoateti si le decojiti de pielita, apoi le puneti inapoi sa fiarba bine si apoi le pasati)

-> Legumele si rosiile pasta se pun in apa in care au fiert si se amesteca cu orezul

-> Se adauga dupa gust busuioc si oregano, eventual sare daca mai trebuie

-> Se mai lasa sa dea un clocot impreuna

-> La final se presara patrunjelul verde

Se serveste calda sau rece, eventual puteti sa ii puneti si putina smantana.

Pofta mare...
Eu ma duc sa mai bobinez o portie ;)) Yamiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!


Un comentariu: